Λόγο της κρίσης του Κορονοϊου ίσως έχετε ολο τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται ένας σκύλος.Είσαι σπίτι αρκετα,έχεις χρόνο για μεγάλες βόλτες και ένας σκύλος μπορεί να προσφέρει μια καλή παρέα,ξεκούραση και φυσικά λίγο άνεση.Αλλα πως θα τα καταφέρεις αργότερα οταν θα επιστρέψεις στην παλιά ή ίσως στην καινούργια κανονικότητα;Πώς προετοιμάζεται ένα σκυλί του σήμερα για τη ζωή στο μέλλον;

Είναι δύσκολη περίοδος

Κανένας δεν έχει βιώσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, και κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί.Ετσι το καθιστά δύσκολο να δώσουμε μία  συμβουλή.Αλλά φυσικά μπορούμε να προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε το σκυλί μας στο προσεχές μέλλον όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ένας σκύλος είναι για μία ζωή, όχι μόνο για την κρίση του κορονοϊου

Δεν έχεις σκύλο;

Τότε μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να υιοθετήσετε έναν,ο όμορφος καιρός και ο ελεύθερος χρόνος το καθιστούν ιδανικό για να αποκτήσετε σκύλο.Αλλα…..’ο σκύλος είναι για μία ζωή όχι μόνο για τα Χριστούγεννα’ λεεί ένα  δημοφιλές ρητό του English Rescue Dogs & Dog Rehoming Dogs Trust. Εμείς θα το αλλάζαμε σε ‘Ένας σκύλος είναι για μια ζωή, όχι μόνο για την κρίση του κορονοϊου’.Ένας σκύλος δεν χρειάζεται μόνο χρόνο, αλλά και πολύ πειθαρχία.Η καθημερινή βόλτα πρέπει να γίνεται και με την βροχή και στο κρύο.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Μπορεις να ανταπεξέλθεις;

Έχετε την πειθαρχία και τη διάθεση να αφιερώσετε στη φροντίδα ενός σκύλου βασικό κομμάτι της ζωής σας; Όχι για τώρα, αλλά για χρόνια;Τις πρώτες εβδομάδες του εγκλεισμού είδαμε πολλά σκυλιά και ανθρώπους έξω να περπατούν.Αλλά τώρα, όταν φανήκαμε λίγο πιο συνηθισμένοι στη νέα κατάσταση, υπάρχουν πολύ λιγότεροι.Το περπάτημα κάθε μέρα πρέπει να ταιριάζει με τον ρυθμό και τον τρόπο ζωής σας. Σκεφτείτε λοιπόν προσεκτικά εάν ένα σκυλί ταιριάζει πραγματικά στον τρόπο ζωής σας.

Heb jij nu een puppy?

Έχεις ήδη ένα κουτάβι;

Τότε είσαι τόσο τυχερός όσο και άτυχος.Τυχερός, γιατί τώρα πιθανότατα θα έχεις περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσετε μια εξαιρετική σχέση με τον νέο χνουδωτό σου φίλο. Άτυχος, επειδή η κρίση σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερες ευκαιρίες να τον παρουσιάσετε στον κόσμο με τον οποίο χρειάζεται να εξοικειωθεί. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να κάνετε πράγματα στο σπίτι.Και υπάρχουν πολλές σχολές σκύλων που μπορούν να σας καθοδηγήσουν με διαδικτυακά σεμινάρια ή τηλεφωνικές διαβουλεύσεις. Χρησιμοποιήστε αυτό!

Συμβουλές κοινωνικοποίησης

  • Ένα κουτάβι μπορεί να μην είναι σε θέση να συνηθίσει άλλα σκυλιά και ανθρώπους τώρα, αλλά από την άλλη πλευρά θα έχει λιγότερες τρομακτικές ή δυσάρεστες εμπειρίες.
  • Για να συνηθίσει κάτι, δεν χρειάζεται απαραίτητα να έρθει σε επαφή  μαζί του. Ακόμα και από απόσταση το κουτάβι σας μπορεί να απορροφήσει πολλές πληροφορίες από τον έξω κόσμο ακούγοντας, παρακολουθώντας και πάνω απ 'όλα, μυρίζοντας.Για παράδειγμα, αφήστε το κουτάβι σας μέσα από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου να συνηθίσει τις αγελάδες στο λιβάδι, τους εργάτες οικοδομών ή τον ήχο ενός διερχόμενου τρένου.
  • Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο. Εκθέσεις, ζωολογικοί κήποι, αγορές ή πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα συχνά κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, λόγω του τεράστιου ερεθίσματος που παίρνουν τα κουτάβια σε αυτά τα πολυσύχναστα μέρη.Τώρα χρησιμοποιήστε τα μικρά πράγματα. Η ακρόαση ενός χλοοκοπτικού, το περπάτημα πάνω από λίγες πέτρες μπορεί επίσης να είναι πολύτιμα ερεθίσματα!
  • Στο σπίτι,υπάρχουν όλα τα είδη ευκαιριών για να συνηθίσετε το κουτάβι σας σε όλα τα είδη ερεθισμάτων. Κάντε αυτό βήμα προς βήμα:Η ιδέα είναι ότι το κουτάβι σας να συνηθίζει σε νέα πράγματα γύρω του! Κάντε έναν ήχο με ένα καπάκι, διπλώστε μια ομπρέλα και κρύψτε μερικές κροκέτες εκεί για να τις ανακαλύψει το κουτάβι σας, αφήστε το κουτάβι σας να μυρίζει μια φλούδα πορτοκαλιού ή κάντε ήχο με μια άδεια σακούλα σκουπιδιών.
  • Η είσοδος του εξωτερικού κόσμου στο σπίτι σας είναι πολύ εύκολο αυτές τις μέρες.Αναζητήστε βίντεο στο Διαδίκτυο για κάθε είδους ήχο που μπορεί να συναντήσει το κουτάβι σας στην πραγματική ζωή: παιδία να ουρλιάζουν, σειρήνες, πυροτεχνήματα, καταιγίδες, κουδούνια, κόρνες πλοίου… Θα τα βρείτε στο διαδίκτυο!

Μαθαίνοντας να μένει μονο του

Αυτό που μπορεί να είναι δύσκολο να μάθουν τα σκυλιά τώρα, είναι να είναι μόνα.Και ίσως το σκυλί σας θα πρέπει να είναι μόνο  του  αργότερα. Ή πρέπει να ξάνα είναι , επειδή τα μεγαλύτερα σκυλιά πρέπει να πάρουν έναν νέο ρυθμό μετά την κρίση.Επομένως, κάντε το σκυλί σας να συνηθίσει ώστε να μην μπορεί να είναι κοντά σας όλη την ώρα. Για παράδειγμα, αφήστε το σκυλί σας να παραμείνει κάτω ενώ εργάζεστε στον επάνω όροφο, ή αφήστε τον να μείνει σε άλλο δωμάτιο όταν ετοιμάζετε δείπνο.Ή απλώς κάντε μια βόλτα χωρίς το σκυλί σας. Θα σηκωθείτε σε διαφορετική στιγμή μετά την κρίση; Θα πρέπει το σκυλί σας να μείνει μόνος του για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Μπορείτε να εξασκηθείτε σε όλα αυτά απο τώρα, ακόμα και όταν είστε στο σπίτι!

Vaste rituelen

Τώρα ξέρετε πώς είναι…

Τώρα ξέρεις καλύτερα από όλους πώς είναι και πως αισθάνεσε να μείνεις μόνος στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα μπορείς να φανταστείς πώς είναι για ένα σκυλί. Και πιθανότατα δεν επιτρέπεται σε ένα σκυλί να κάνει τα πράγματα που θέλει κρυφά να κάνει, όπως:να  ξαπλώσει στο σημείο που θέλει να καθίσει, όπως ο καναπές ή το κρεβάτι ή να έχει μια ‘περιπέτεια’ στον κήπο.

Κάντε τον σκύλο σας χαρόυμενο

Γι 'αυτό θα μπορούσατε να κοιτάξετε πως να κάνετε το σκυλί σας ευχαριστημενο με κάποιες προσαρμογές στο σπίτι σας, έτσι ώστε να γίνει περισσότερο “σπίτι” για αυτόν. Μην ξεχνάτε ότι συχνά αυτός θα ξοδεύει περισσότερο τον χρόνο του εκεί!

  • Ένας καναπές ή καρέκλα μόνο για σκύλους, κατά προτίμηση ακριβώς όπως αυτός που έχετε εσείς.
  • Μια επιφυλακή στο σπίτι ή / και στον κήπο από όπου μπορεί να παρακολουθεί και να φρουρεί, για παράδειγμα μια καρέκλα μπροστά από το παράθυρο.
  • Ένα μέρος για τα χόμπι του, όπως ένα κουτί άμμου στον κήπο όπου μπορεί να σκάψει ή ένα σωρό τούβλα ανάμεσα στα οποία μπορεί να αναζητήσει μπισκότα που έχετε κρύψει για αυτόν.

Άγχος χωρισμού

Θέλει ο σκύλος σας να σας ακολουθήσει οπουδήποτε στο σπίτι, ακόμη και στην τουαλέτα;Είναι πολύ ανήσυχος και θορυβώδης όταν χρειάζεται να είναι μόνος; Θα ξύσει και θα καταστρέψει και δεν θα φάει τις λιχουδιές που αφήνετε για αυτόν;Αυτά είναι σημάδια άγχους χωρισμού. Ένα σκυλί δεν ξεκινά να κατεδαφίζει επειδή βαριέται, αλλά επειδή του δίνει μια διέξοδο για τον φόβο της εγκατάλειψης.Μόλις παρατηρήσετε ένα από αυτά τα σημάδια, σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με έναν εκπαιδευτή σκύλων που μπορεί να σας καθοδηγήσει και το σκυλί σας, ώστε το σπίτι σας να γίνει ένα ασφαλές μέρος για αυτόν ξανά.