Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθει από την Prins δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων βαθμολογούν την υγεία ως το πιο σημαντικό ζήτημα ώστε να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Βασικό σημείο για την υγεία του κατοικιδίου σας είναι η καρδιά.  Γι'αυτό φροντίστε να συνεχίσει να χτυπάει δυνατά!

Η καρδιά, ο πιο σημαντικός μυς μέσα στο σώμα του ζώου, δημιουργεί κυκλοφορία του αίματος με εναλλαγή των συμβατικών κινήσεων με χαλάρωση. Η καρδιά βρίσκεται στην κοιλότητα του θώρακα, μπροστά από το διάφραγμα, περίπου στο ίδιο επίπεδο με την πέμπτη ή την έκτη πλευρά.  

Εκεί είναι όπου χτυπάει.

Η καρδιά ενός κατοικίδιου ζώου συνδέεται άμεσα με τον θωρακικό τοίχο. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αισθανθείτε την καρδιά του κατοικίδιου ζώου πιο καθαρά στην αριστερή πλευρά, λόγω της θέσης (είναι πιο αριστερά-κεντροθετημένη από δεξιά); Η καρδιά των μικρότερων ζώων, που έχουν ταχύτερο μεταβολισμό, χρειάζεται να αντλεί ταχύτερα. Η καρδιά ενός σκύλου κτυπά 60 έως 120 φορές το λεπτό, η καρδιά μιας γάτας 120 έως 180 φορές.

Αγγίξτε την!

Θέλετε να αισθανθείτε την καρδιά να χτυπάει; Τοποθετείστε το χέρι σας επίπεδα με του κατοικίου σας τον αριστερό αγκώνα.

Κόλποι και κοιλίες

Η καρδιά ενός θηλαστικού αποτελείται από δύο γειτονικά μισά, χωρισμένα με διχοτόμηση και περιβαλλόμενα από το περικάρδιο. Η καρδιά έχει δεξιά και αριστερή κοιλία και δεξί και αριστερό κόλπο. Οι κόλποι χρησιμεύουν ως δεξαμενές αίματος. Γεμίζουν τις κοιλίες, οι οποίες είναι οι πραγματικές αντλίες. 

Κυκλοφορία αίματος

Η καρδιά ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα είδος διπλής αντλίας. Το φτωχό σε οξυγόνο αίμα εισέρχεται από το σώμα στο δεξιό κόλπο μέσω των φλεβών και συνεχίζει στη δεξιά κοιλία της καρδιάς. Η δεξιά κοιλία της καρδιάς στη συνέχεια αντλεί το φτωχό σε οξυγόνο αίμα στους πνεύμονες, όπου προστίθεται ξανά οξυγόνο. Το πλούσιο σε οξυγόνο αίμαεπιστρέφει στην καρδιά. Μέσω του αριστερού  κόλπου συνεχίζει στην αριστερή κοιλία όπου η μεταφορά του είναι μέσω της αορτής(της μεγάλης αρτηρίας) σε όλους τους υπόλοιπους ιστούς.

Η καρδιά χρειάζετε 'τροφή' επίσης.

Η άντληση του αίματος μέσω του σώματος είναι μια πολύ έντονα εργασιακή διαδικασία. Γι 'αυτό η καρδιά χρειάζεται πολύ οξυγόνο. Η αριστερή και η δεξιά στεφανιαία αρτηρία εξασφαλίζουν την παροχή του. Εκτός από το οξυγόνο, η καρδιά χρειάζεται επίσης θρεπτικά συστατικά για να λειτουργεί. Χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον λιπαρά οξέα, αλλά και ουσίες όπως η γλυκόζη, το πυροσταφυλικό, τα κετόνια, τα αμινοξέα και  λακτικό οξύ ως πηγή ενέργειας. 

Σημαντικά συστατικά

Μερικά συστατικά στην τροφή της γάτας και του σκύλου είναι πολύ σημαντικά για την υγιή καρδιακή λειτουργία:

  • Η ταυρίνηείναι ουσιαστικής σημασίας για τη σύσπαση του καρδιακού μυός και συνεπώς για την άντληση της καρδιάς. Οι γάτες δεν μπορούν, αντίθετα με τα σκυλιά, να συνθέσουν αυτό το αμινοξύ  από μόνες τους,γι 'αυτό είναι ένα σημαντικό πρόσθετο στις τροφές τους.Στις ζωοτροφές με ζωικά συστατικά υπάρχει ταυρίνη. Προσθέτουμε λίγο παραπάνω ταυρίνη σε όλες τις ζωοτροφές Prins για γάτες. Η Prins ProCare Protection τροφή επίσης περιέχει επιπλέον ταυρίνη: παρόλο που τα σκυλιά είναι σε θέση να συνθέσουν την ταυρίνη τους, τα μεγαλύτερα σε μέγεθος σκυλιά φαίνεται να είναι λιγότερο αποδοτικά σε αυτό. 
  • L-καρνιτίνηείναι ένα μικροσκοπικό, υδατοδιαλυτό μόριο, το οποίο είναι απαραίτητο για την καύση λιπαρών οξέων στα καρδιακά κύτταρα, εξασφαλίζοντας επαρκή ενέργεια. Τα ζώα μπορούν να απορροφήσουν την L-καρνιτίνη από την τροφή ή μπορεί να την συνθέσει το συκώτι τους. Οι Prins ProCare Protection και Prins VitalCare Protection τροφές περιέχουν επιπλέον καρνιτίνη ώστε να υποστηρίξουν την καρδιά τους.
  • Βιταμίνη C και Eείναι αντιοξειδωτικές και προστατεύουν την καρδιά από βλαβερές επιδράσεις. Για περισσότερη προστασία, προσθέσαμε επιπλέον βιταμίνες C και E στις δύο Prins ProCare Protection και Prins VitalCare Protection τροφές.

Πόσο μεγάλη είναι η καρδιά;

Το βάρος της καρδιάς μπορεί να ποικίλει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των διαφορετικών τύπων ζώων. Στις γάτες και τα σκυλιά η καρδιά αποτελεί περίπου  0,75 με 1,25 του συνολικού σωματικού τους βάρους. Η καρδιά ενός σκύλου 25 κιλά ζυγίζει περίπου 190 με 300 γραμμάρια. Η δραστηριότητα και η εκπαίδευση μπορεί να τροποποιήσουν το μέγεθος της καρδιάς. Οι αθλητές συχνά έχουν διευρυμένες καρδιές, επίσης γνωστές ως «καρδιές των αθλητών».

Έχουμε μεγάλη καρδιά!

Eνδιαφέρόμαστε βαθύτατα για τις γάτες και τα σκυλιά.Θέλετε να μάθετε ποια τροφή ταιριάζει καλύτερα στην ηλικία και τον τρόπο ζωής της γάτας σας ή του σκύλου ή να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τροφές που υποστηρίζουν την καρδιά; ProCare Protection and VitalCare Protection Είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε δίνοντας σας κάποιες καλές συμβουλές.