Οι περισσότερες γάτες και σκυλιά αγαπούν το Prins Train& Care πατέ σολωμού: μια νόστιμη ανταμοιβή σε ένα σωλήνα. Όμως μερικά ζώα μπορεί να βρουν το γλείψιμο και φαγητό από ένα σωλήνα λίγο τρομακτικό. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές! 

Ακριβώς έτσι, ένας σωλήνας στο πρόσωπό σας...ίσως πάρει λίγο χρόνο να γίνει συνήθεια. Τι. Είναι. Αυτό?? Σίγουρα, ξέρετε ότι υπάρχει ένα απολαυστικό πατέ σολομού εκεί, αλλά το κατοικίδιο σας όχι-  ακόμη! Μερικές φορές απαιτείται κάποια βήμα προς βήμα εξήγηση.  

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να το κάνετε.

  • Αρχικά, αφήστε στη γάτα ή το σκύλο σας να μάθουν την εικόνα και την αίσθηση  και, φυσικά, τη μυρωδιά από το σωλήνα. Δείξτε τον κλειστό σωλήνα και απλά αφήστε το να το μυρίσει, εάν το θέλει. Μην κινείτε το σωλήνα προς το ζώο αλλά αφήστε το σε αυτό όταν έρθει η σωστή ώρα να το προσεγγίσει.
  • Έπειτα βάλτε λίγο πατέ σολωμού στο δάχτυλό σας και δείτε εάν θέλει να το μυρίσει ή να το φάει, χωρίς να είναι ο σωλήνας σε κοινή θέα. Του άρεσε το πατέ; Τέλεια, τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
  • Βάλτε λίγο περισσότερο πατέ στο δάχτυλο σας, και αφήστε τον να το γλείψει πάλι. Αυτή τη φορά κρατήστε το σωλήνα κοντά στο δάχτυλό σας, έτσι ώστε το κατοικίδιό σας να αλλάξει από το δάχτυλο σας στον ανοιχτό σωλήνα. Φροντίστε να βγαίνει αρκετή ποσότητα πατέ από το σωλήνα όσο  το κάνει αυτό.   

Δε λειτουργεί!

  • Ίσως να μην πιέζετε επαρκώς τον σωλήνα και να βγαίνει πάρα πολύ λίγο πατέ, ή απλώς εγκλωβισμένος αέρας τρόμαξε το ζώο. Για να το αποφύγετε αυτό, αρχίστε να πιέζετε το σωλήνα πριν το προσφέρετε στο κατοικίδιο σας, οπότε είναι εγγυημένο πως θα βγει εύκολα.  
  • Ίσως το κατοικίδιο ζώο σας είχε μια κακή εμπειρία στο παρελθόν, τραυματίζοντας τον εαυτό του στις αιχμηρές γωνίες που μπορεί να έχει ο σωλήνας. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί διατηρώντας την κορυφή του σωλήνα μακριά από το ζώο. 
  • Ίσως να δοκιμάσατε παλιά ένα μεταλλικό σωλήνα ανταμοιβής και το κατοικίδιό σας δεν ήθελε να αγγίξει το σκληρό υλικό με τη γλώσσα του. Είναι καλό να γνωρίζετε πως οι Train &Care σωλήνες είναι φτιαγμένοι απο άνετο πλαστικό υλικό. Εσείς απλά πρέπει να πείισετε το κατοικίδιο σας να το δοκιμάσει!

Μια ανταμοιβή δεν είναι ανταμοιβή μέχρι να αισθανθεί έτσι!

Παραδείγματα προς αποφυγήν.

  • Μην αναγκάζετε το κατοικίδιο σας να δοκιμάσει το σωλήνα. Όσο πιο πολύ προσπαθείτε να το αναγκάσετε ή εστιάζετε στο σωλήνα λέγοντας πράγματα όπως «έλα, δεν είναι τόσο κακό», τόσο περισσότερο τρομάζει το κατοικίδιο σας. Επειδή εάν σας κάνει να δράττε τόσο τρελά, αυτός ο σωλήνας δεν θα πρέπει να είναι εμπιστοσύνης!
  • Όσο το κατοικίδιο σας δεν είναι τελείως άνετο με το σωλήνα, μην το χρησιμοποιείτε ως ανταμοιβή για προπόνηση ή περιποίηση. Περιμένετε έως ότου το κατοικίδιο σας πραγματικά ενθουσιάζετε για το σωλήνα, χωρίς ίχνος φόβου, και τολμά να το γλείψει. Επειδή μια ανταμοιβή δεν είναι πραγματικά ανταμοιβή μέχρι να αισθανθεί έτσι!

Τι να κάνετε:

  • Όταν προσφέρετε το σωλήνα, δώστε ιδιαίτερη έμφαση στη γλώσσα σώματος του ζώου σας. ένα ζώο δε μπορεί να μιλήσει, μπορεί μόνο να εκφράσειτους φόβους του από σήματα συμπεριφοράς όπως να κοιτάει μακρυά από το σωλήνα ή να φεύγει μακρυά. Αυτός είναι ο τρόπος να σου πει 'όχι'. 
  • Ίσως βοηθήσει εάν σκεπάσετε τελείως το σωλήνα με το χέρι σας ώστε το ζώο να μη δει το σωλήνα, εκτός από το λίγο πατέ σολωμού που βγαίνει από αυτό. 
  • Θα μπορούσατε επίσης να βάλετε το σωλήνα, είτε ανοιχτό είτε όχι, και πιέζοντας λίγο πατέ σολωμού στο πάτωμα, για να δώσετε στο κατοικίδιο σας τη δυνατότητα να αποκτήσει οικειότητα με αυτό(πάντα με την παρουσία σας).Τότε εξαρτάται από αυτό αν θέλει να ερευνήσει τον σωλήνα ή να αποφασίσει να γευτεί λίγο από το πατέ.
  • Άλλη επιλογή είναι να του προσφέρετε πατέ από πλαστικό δίσκο. Ένα κουτάλι επίσης θα λειτουργούσε, αλλά σε μερικά ζώα δεν αρέσει να τρώνει από μεταλλικά αντικείμενα. 

Οι γεύσεις διαφέρουν.

Το κατοικίδιο σας εξακολουθεί να μην είναι ενθουσιασμένο με το πατέ σολωμού, παρά τις προσπάθειές σας, ούτε όταν το βάζετε στο δάχτυλό σας ή σε ένα δίσκο; Μπορεί απλώς να σημαίνει ότι ο σολωμός δεν είναι η αγαπημένη του γεύση! Οι γεύσεις διαφέρουν! Δοκιμάστε κάποια άλλη.

Συμβουλή!

Ξέρατε ότι τα γεύματα με βάση το κρέας  Prins NatureCare σε σχήμα λουκάνικου είναι επίσης ιδανικά να προσφέρονται ως ανταμοιβή;