Λόγω του κορονοϊού πολλοί άνθρωποι εργάζονται στο σπίτι με τα κατοικίδιά τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να βρείτε την καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στη σκληρή δουλειά και τις αγκαλιές με το σκυλί ή τη γάτα σας!

Υπάρχει πολύς φόβος και αβεβαιότητα λόγω του κορονοϊού. Αυτό είναι κατανοητό και μπορεί να αναστατώσει το κατοικίδιο σας λίγο. Τα σκυλιά και οι γάτες συχνά αντιλαμβάνοντα άψογα τα συναισθήματά μας. Για τους τριχωτούς μας φίλους μπορεί να είναι λίγο περίεργο να μας βλέπουν θυμωμένους, φοβισμένους ή λυπημένους. Ίσως το κατοικίδιό σας να έρχεται σε επαφή μαζί σας περισσότερο, ή ίσως να σας αποφεύγει γιατί ενεργείτε διαφορετικά. Θα σας βοηθήσουμε δίνοντάς σας κάποιες συμβουλές!

1. Μείνετε ήρεμοι

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση ή τους ανθρώπους γύρω μας, αλλά έχουμε επιρροή στη δική μας συμπεριφορά. Όσο πιο ήρεμος είστε, τόσο πιο ήρεμο θα είναι το κατοικίδιο σας, επειδή είστε το στήριγμα του στις δύσκολες περιόδους!

Ανησυχείτε ότι το σκυλί ή η γάτα σας μπορεί να προσβληθεί από τον κορονοϊό; Έχουμε πάρει συνέντευξη από τον Atjo Westerhuis από το EduVet με τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον κορονοϊό .

2. Εξασφαλίστε έναν σταθερό ρυθμό

Είστε περισσότερο στο σπίτι; Προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα ρυθμό για εσάς και το κατοικίδιο σας με δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή τις ώρες γευμάτων. Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να επιστρέψετε στο παλιό σας πρόγραμμα κάποια μέρα, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό τώρα και αργότερα, διευκολύνοντας έτσι και εσάς και το κατοικίδιό σας.

3. Έχετε τα πάντα στο σπίτι;

Δεν υπάρχει ανάγκη να συσσωρεύετε απόθεμα!

Δεν υπάρχει πραγματικά ανάγκη να συσσωρεύσετε απόθεμα, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο να ελέγξετε εάν έχετε κάποιες σημαντικές προμήθειες στο σπίτι, διότι η παράδοση των παραγγελιών μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι συνηθίζαμε. Αποτρέψτε λοιπόν να μάθετε την τελευταία στιγμή ότι το φαγητό του σκύλου σας έχει σχεδόν τελειώσει ή ότι το  κουτί με το φάρμακο για τη γάτα σας είναι σχεδόν άδειο.

4. Διασπάσεις

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να προσφέρει μια καλή απόσπαση της προσοχής από αρνητικές σκέψεις, αλλά μπορεί επίσης να σας διασπάσει την προσοχή από την εργασία σας.

Μήπως στο κατοικίδιο σας αρέσει να κουρνιάζει κοντά σας; Τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μια επιπλέον κουβέρτα ή μαξιλάρι κοντά στο χώρο εργασίας σας.

Το κατοικίδιο σας συνεχίζει να ζητάει προσοχή και αυτό αποσπάει την προσοχή σας από την εργασία σας; Τότε, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε (μια είσοδο , πόρτα) ένα μικρό άνοιγμα στην πόρτα του χώρου εργασίας σας, έτσι ώστε το κατοικίδιό σας να σας ακούει, να σας βλέπει και να σας μυρίζει, όμως να μην ανεβαίνει συνεχώς στην αγκαλιά σας ή να περπατάει πάνω στο πληκτρολόγιό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάτι να παίζει ή να μασάει για να το κρατήσετε απασχολημένο!

5. Μην αισθάνεστε ένοχοι

Μην αισθάνεστε ένοχοι εάν, παρόλο που ίσως είστε στο σπίτι, σε αυτές τις περίεργες στιγμές δεν έχετε το χρόνο, την ευκαιρία ή τη διάθεση να δώσετε στο κατοικίδιο ζώο σας ιδιαίτερη προσοχή. Δεν χρειάζεται να δημιουργείτε όλα τα είδη ειδικών πραγμάτων για να κρατάτε το σκυλί ή τη γάτα σας απασχολημένο, αν δεν έχετε τη διάθεση. Ρίξτε μια ματιά στο livesofstreeties πώς τα σκυλιά στην Ινδία περνούν την ημέρα τους. Ξαπλώνουν πολύ. Συνήθως κοιμούνται ήσυχα. Ίσως τώρα που είστε στο σπίτι, το σκυλί ή η γάτα σας να μπορεί να βρίσκεται πιο άνετα στον κήπο ή στο μπαλκόνι, αν ο καιρός είναι όπως του αρέσει.

6. Διασκεδαστικές δραστηριότητες

Αλλά φυσικά είναι επίσης πιθανό να έχετε το χρόνο και τη διάθεση να παίξετε παιχνίδια με το κατοικίδιο ζώο σας. Εάν οι τρέχουσες συνθήκες δεν δίνουν την ευκαιρία σε μια περιπέτεια με το κατοικίδιο σας, πάρτε το στον κήπο και "κακομάθετε" το με μια λιχουδιά ή λίγο χρόνο παιχνιδιού μαζί του!

7. Χρειάζεστε βοήθεια;

Έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τον κορονοϊό και τα κατοικίδια, οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά υγείας ή ερωτήσεις σχετικά με τις τροφές μας; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το CareTeam μας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε προσφέροντας σας τις συμβουλές μας ή απλά ακούγοντας σας.

8. Βιταμίνη L

Τώρα που πρέπει να περιορίσουμε τις κοινωνικές μας επαφές, μπορεί να αισθάνεστε λίγο μόνος/η με το να πρέπει να βρίσκεστε στο σπίτι. Αντί να καταφύγετε στο φαγητό ή στον καφέ, μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο σας για να αγκαλιάσετε τον μαλλιαρό σας φίλο για την πολύ αναγκαία βιταμίνη L (αγάπη). Το να είστε μαζί, είναι αυτό που έχει σημασία (όπως πάντα) αν και σίγουρα είναι πολύ πιο σημαντικό αυτή τη χρονική περίοδο

. Στην Prins εργαζόμαστε και από το σπίτι. Στις παρακάτω εικόνες βλέπετε τη συνάδελφό μας Jasmin από το Online Marketing με τη γάτα της Charlie και η copywriter Judith απολαμβάνει μια όμορφη θέα με το κουτάβι της Stitch - ενώ δουλεύει από το σπίτι.