Βρίσκεστε εδώ:: 

Σκύλος βρεγμένος ποτέ στεναχωρημένος!Όταν ανεβαίνει η  θερμοκρασία είναι φρόνιμο να σκέφτεται κανείς καλά πριν αφήσει τον σκύλο του να βουτήξει στο νερό.
Μην νομίζετε ότι δεν θα συμβεί και στον δικό σας σκύλο: κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους αρκετά σκυλιά από την ασθένεια της κυανοφύκης και την ασθένεια της αλλαντίασης. Το κολύμπι σε θερμό, στάσιμο νερό μπορεί να είναι επικίνδυνο έως και μοιραίο.
Η ασθένεια της κυανοφύκης προκαλείτε από βακτήρια που μοιάζουν με φύκια και σχηματίζουν στο νερό μια επιφάνεια που δείχνει σαν να έχει λάδια και μυρίζει άσχημα.
Δημιουργούνται σε στάσιμα νερά όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός και παράγουν ένα επικίνδυνο δηλητήριο που χτυπά τα νεύρα και το οποίο ανάλογα με την ποσότητα που θα καταπιεί ο σκύλος μπορεί να φέρει τον θάνατο ακόμη και μέσα σε μια ώρα.
 
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εκτός των άλλων, έμετο, διάρροια, αδυναμία, τρέμουλο και σπαστική επιληψία. Δεν υπάρχει αντίδοτο! Το εάν ο σκύλος επιβιώσει μιας μόλυνσης με κυανοβακτήρια ή όχι εξαρτάται από το πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματα.

Δεν υπάρχει αντίδοτο!
Και στην περίπτωση της αλλαντίασης έχουμε βακτήρια που παράγουν ένα δηλητήριο που χτυπά τα νεύρα και από το οποίο μπορούν να βρούν τον θάνατο νεροπούλια καθώς και ψάρια. Τα πτώματά τους μπορούν να μολύνουν το νερό και στην συνέχεια τον σκύλο σας.
Τα συμπτώματα παρουσιάζονται συνήθως μερικές ημέρες μετά το κολύμπι σε μολυσμένο νερό και είναι: έμετος, διάρροια και, χαρακτηριστικό της αλλαντίασης, φαινόμενα παράλυσης. Πάλι και εδώ ισχύει: δεν υπάρχει αντίδοτο, μόνον τα συμπτώματα μπορείτε να καταπολεμήσετε. Όσο μεγαλύτερη η ποσότητα δηλητηρίου που καταπίνει το ζώο τόσο μικρότερη η πιθανότητα ίασης.

Μήν αμελείτε!
Ελέγχετε πάντα το νερό που θα αφήσετε τον σκύλο σας να κολυμπήσει. Έχουν πιάσει για τα καλά οι ζέστες; Είναι το νερό στάσιμο; Μήπως διακρίνεται να επιπλέει ένα βρώμικο επίστρωμα; Βλέπεται να επιπλέουν ψόφιες πάπιες ή ψόφια ψάρια; Υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες; Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μην αφήσετε τον σκύλο σας να μπει στο νερό. Τώρα τι θα κάνετε στην περίπτωση που ο σκύλος σας βούτηξε κατά λάθος σε μολυσμένα ή ύποπτα νερά;
Ξεπλύντε τον καλά και συμβουλευθείτε τον κτηνίατρό σας για περισσότερες πληροφορίες και πιθανή παρακολούθηση.
 
Μην βιάζεστε να πετάξετε την μπάλα...
 
Συνήθως το κάνουμε αυτόματα. Αρπάζουμε την μπάλα, την ρίχνουμε δυνατά στο νερό και μετά; Πλατς. Πηδά ο σκύλος από πίσω. Ναι, αλλά… ποιά είναι η ροή των υπογείων ρευμάτων; μήπως υπάρχει κάποιο αντλιοστάσιο ή κάποιο στόμιο αποχέτευσης στην περιοχή; Μήπως υπάρχουν κρυμμένα εμπόδια κάτω από την επιφάνεια του νερού που θα μπορούσαν να πληγώσουν το ζώο; Μήπως περνά συμπτωματικά κάποιο σκάφος που θα μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες δίνες; Μήπως υπάρχουν στην περιοχή νεροπούλια που ακολουθώντας τα ο σκύλος σας θα μπορούσε να κολυμπήσει μακρυά από την όχθη και μετά να έχει πρόβλημα; Και έπειτα πώς είναι η όχθη; Μπορεί ο σκύλος σας να βγεί από το νερό με τις δικές του δυνάμεις; Με δύο λόγια: πρώτα ελέγχουμε και μετά ρίχνουμε την μπάλα.

Πλατσούρισμα
Τί κάνουμε στην περίπτωση που δεν υπάρχει καθαρό και ασφαλές νερό για κολύμβηση; Μια μικρή (παιδική) πισίνα στον κήπο θα δώσει την χαρά του νερού στον σκύλο σας.
Βάλτε στην πισίνα αρκετό νερό ώστε να μπορεί ο σκύλος σας να δροσίσει τα πόδια του. Ευχάριστη απασχόληση: λουκάνικο-υποβρύχιο για να μασουλάει και να πιτσιλάει!
Μην το παρακάνετε με το πλατσούρισμα, γιατί ακόμη και με τα παιχνίδια του νερού που φαινομενικά χαρίζουν δροσιά, μπορεί ένας σκύλος να παρουσιάσει φαινόμενα υπερθέρμανσης.
Προσοχή! Μην νομίζετε ότι όλοι οι σκύλοι μπορούν να κολυμπήσουν!
Μερικές ράτσες για παράδειγμα εξαιτίας του υπερβολικού τους βάρους πιθανόν να έχουν πρόβλημα. Το να κολυμπάς καλά πρέπει πρώτα να το μάθεις και το να ακολουθάς το αφεντικό σου στο νερό είναι θέμα εμπιστοσύνης. Πρέπει να είναι κατανοητό πως έναν σκύλο, δεν τον μαθαίνεις να κολυμπά με το να τον ρίξεις έτσι στα καλά καθούμενα στο νερό.
 
Υπερβολικά πολύ νερό;
Κατάποση πολύ μεγάλης ποσότητας νερού; Δεν αποκλείεται!
Οι σκύλοι την ώρα που κολυμπούν, και ειδικά όταν κολυμπούν με το στόμα ανοικτό, επειδή για παράδειγμα κρατούν μια μπάλα, μπορεί να καταπιούν πολύ νερό με αποτέλεσμα να υποστούν ακόμη και θανατηφόρα

δηλητηρίαση.
Μπορεί να επηρεαστούν διάφορα όργανα του σώματός τους.
Συμπτώματα που παρουσιάζονται είναι αποσυντονισμός της κίνησης, αδυναμία, ανορεξία, έμετος, ωχρότητα του βλενογόνου, φούσκωμα, υπερβολική έκκριση σιέλου, διεσταλμένες κόρες και επιληπτικές κρίσεις. Τι πρέπει να

κάνετε: αμέσως στον κτηνίατρο!
Μικρό μυστικό! Ένας σκύλος που καθώς κολυμπά καταπίνει πολύ νερό, πρέπει και να ουρήσει περισσότερο. Χρειάζεται λοιπόν να τον βγάζετε και περισσότερες φορές έξω.
Αλλά απ΄την άλλη και το λίγο νερό δεν είναι καλό. Ένας σκύλος που πίνει λίγο νερό ή χάνει πολύ νερό λόγω εμετών ή ασταμάτητης διάρροιας μπορεί να πάθει αφυδάτωση. Ειδικά τα κουτάβια και τα γέρικα ζώα είναι ευαίσθητα σε αυτό. Την αφυδάτωση μπορούμε να την ελέγξουμε πιάνοντας ανάμεσα στα δάκτυλα το δέρμα στην περιοχή της ωμοπλάτης. Όταν αφήσουμε το δέρμα, εάν εξακολουθεί να μένει ζαρωμένο και δεν επανέρχεται γρήγορα, μπορεί να υπάρχει πιθανότητα αφυδάτωσης. Το ίδιο ισχύει και για τα ούλα εάν στην αφή είναι ξηρά και κολλώδη. Κατευθείαν στον κτηνίατρο!
Μικρό μυστικό! Εάν ένας σκύλος δεν πίνει αρκετό νερό, μπορείτε να δώσετε κάποια γεύση στο νερό προσθέτοντας λίγο ζωμό.

Ασφαλές πόσιμο νερό
Μερικοί σκύλοι προτιμούν να πίνουν από λιμνούλες, βαλτόνερα ή χαντάκια παρά από την ποτίστρα τους, αλλά αυτό δεν είναι πάντα ασφαλές: θυμηθείτε  την ασθένεια του Weil, μια μόλυνση που μπορεί να πάθει ο σκύλος από την επαφή του με νερό που είναι μολυσμένο με ούρα αρουραίων. Επιπλέον πρέπει οι σκύλοι να έχουν πάντα φρέσκο, δροσερό πόσιμο νερό, όπου και αν είναι, και όχι μόνον έξω. Πάντα να φροντίζετε λοιπόν για ένα καθαρό και γεμάτο δοχείο νερού.
Μικρό μυστικό! Στο αυτοκίνητο νά έχετε πάντα ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, ώστε όπου και να είστε να μπορεί ο σκύλος σας να πίνει με ασφάλεια. Αυτό είναι χρήσιμο και στα ταξίδια γιατί το νερό της βρύσης δεν είναι παντού πόσιμο. Για παράδειγμα είτε επειδή περιέχει χλώριο, είτε, όπως συχνά συμβαίνει στα βενζινάδικα, προορίζεται μονάχα για το πλύσιμο των χεριών και όχι για πόσιμο.
 
Ο σκύλος δεν είναι θαλασσόλυκος

Η θάλασσα θυμίζει σε ορισμένους σκύλους μια τεράστια ποτίστρα! Αλλά ένα τετράποδο που πίνει θαλασσινό νερό μπορεί να αρρωστήσει σοβαρά και να αρχίσει να κάνει ασταμάτητους εμετούς ή να εκδηλώσει έντονη διάρροια. Γιαυτό να παίρνετε μαζί σας πάντα ένα μπουκάλι με νερό για την παραλία και να βγάζετε τον σκύλο σας από το νερό εάν εξακολουθεί να πίνει θαλασσινό νερό.
Ο Prins σας εύχεται σε εσάς και στον σκύλο(ους) σας πολλή και ασφαλή διασκέδαση στο νερό.
 

Οδηγός προϊόντων

Βρείτε τη σωστή τροφή για τον σκύλο ή τη γάτα σας χρησιμοποιώντας τον οδηγό προϊόντων μας

Αναζήτηση προϊόντων
 

Αναζητούμε νέες συνεργασίες

Οι επιλογές σας για μια ανταποδοτική συνεργασία

Περισσότερες πληροφορίες