Βρίσκεστε εδώ:: 

Φτιάξε μόνος σου λιχουδιές και μπισκότα για τον σκύλο σου


Με ψίχουλα; Πφφφ. Μα όχι, είναι πεντανόστιμα!


Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο παράπονο για τις συμπιεσμένες κροκέτες μας: τα θρύμματα κάτω κάτω στην συσκευασία. Αλλά ξέρατε ότι από τα θρύμματα αυτά μπορείτε να φτιάξετε λιχουδιές για τους σκύλους σας καθώς και νόστιμα μπισκότα;
Παρακάτω θα βρείτε τις οδηγίες για το πως μπορείτε να φτιάξετε τα μπισκότα.

Πως δημιουργούνται τα θρύμματα;
Τα θρύμματα στην συσκευασία τα βρίσκετε μόνο στις συμπιεσμένες κροκέτες και όχι στις τραγανές (σχηματοποιημένες με εξώθηση) κροκέτες.
Ο λόγος για αυτό είναι ότι η συμπιεσμένη τροφή παράγεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Αυτό βελτιώνει την ποιότητα των υλικών, αλλά έχει σαν αποτέλεσμα ότι οι κροκέτες είναι λιγότερο σκληρές και ΄φθείρονται΄ πιο εύκολα. Όταν τρίβονται μεταξύ τους οι συμπιεσμένες κροκέτες δημιουργούνται θρύμματα.
Όσον το δυνατόν πιο αγνά
Μερικοί παρασκευαστές προσθέτουν ορισμένα υλικά ώστε να αποφεύγονται τα θρύμματα στις συμπιεσμένες κροκέτες.
Η εταιρεία μας Prins δεν χρησιμοποιεί αυτά τα υλικά γιατί δεν έχουν καμία θρεπτική αξία για το ζώο και γιατί εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τα προϊόντα μας όσο το δυνατόν πιο αγνά.
Γκρρρρ….
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι κάτω κάτω στην συσκευασία των συμπιεσμένων τροφών πιθανόν να βρείτε θρύμματα. Προσπαθούμε να τα περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με το να κοσκινίζουμε πρώτα τις κροκέτες πριν τις συσκευάσουμε. Παρ΄όλα αυτά κατά την φόρτωση και την μεταφορά μπορεί να υπάρξουν θρύμματα και σπασμένες κροκέτες. Γι’ αυτό και σε κάθε σάκκο θα βρείτε και λίγα θρύμματα. Είναι φυσικό οι ιδιοκτήτες σκύλων να δυσαρεστούνται με αυτό. Όμως οι θρεπτικές αξίες των θρυμμάτων καθώς και των σπασμένων κροκετών είναι ίδιες με αυτές που έχουν οι ολόκληρες κροκέτες και τα θρύμματα μπορείτε να τα δώσετε άφοβα στον σκύλο σας να τα φάει. Στην πραγματικότητα τα θρύμματα είναι μικροσκοπικές κροκέτες!

Νοστιμότατα!
Στην πραγματικότητα, με τα θρύμματα μπορείτε να κάνετε πολύ ωραίες λιχουδιές!
Οπως για παράδειγμα σκυλοπουρέ, αναμιγνύοντας τα θρύμματα που βρίσκονται κάτω κάτω στον σάκκο με λίγο ζεστό νερό. Το αποτέλεσμα είναι ένα παχύρευστο μίγμα που οι περισσότεροι σκύλοι το βρίσκουν νοστιμότατο. Μπορείτε επίσης να ψήσετε και θρυμματομπισκότα. Εμείς το κάνουμε με τον ‘Bake a Bone’ Dog Treat Maker, ένα είδος τοστιέρας με την οποία μπορείς να φιάξεις μόνος σου σκυλομπισκότα

Ολόκληρη η σκυλοχώρα ψήνει
Τι χρειάζεται για τα θρυμματομπισκότα; Το θρύμμα που βρίσκεται κάτω κάτω στον σάκκο με τις συμπιεσμένες κροκέτες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κόσκινο για να ξεχωρίσεις τις τελευταίες κροκέτες από τα θρύμματα. Επίσης χρειάζεται και ένα αυγό. Στις φωτογραφίες φαίνεται η ΄παραγωγή΄ θρύμματος από μια συσκευασία 15 κιλών. Ανάμιξε τα θρύμματα με το αυγό έως ότου σχηματισθεί ένα πηχτό μίγμα και γέμισε με αυτό τις τέσσερις μικρές φόρμες σε σχήμα κοκκάλου του dog treat maker. Ψήσε τα γλυκά για περίπου δέκα λεπτά έως ότου γίνουν ξηρά στην αφή. Άφησέ τα για λίγο να κρυώσουν και….είναι έτοιμα για κατανάλωση!

Και έτσι γίνεται
Φυσικά μπορείς να φιάξεις και κομμάτια από τα θρύμματα με μίγμα αυγού και να τα ψήσεις για λίγο στον φούρνο (στους 150 βαθμούς) μέχρις ότου γίνουν ξηρά στην αφή. Στο εσωτερικό τους τα θρυμματογλυκά είναι κάπως ζουμερά γιαυτό μην τα κρατήσεις για παραπάνω από δύο ημέρες. Μικρό μυστικό: τεμάχισε τα θρυμματογλυκά σε μικρά κομματάκια και χρησιμοποίησέ τα για την εκπαίδευση και τα παιχνίδια με τον σκύλο.
Εγγυημένη επιτυχία!
 
Θέλουμε θρύμματα!
Τώρα φυσικά μετά τα όλα όσα αποκαλύψαμε δεν αποκλείεται στο μέλλον να έχουμε παράπονα του τύπου: Prins γιατί δεν βάζεις περισσότερα θρύμματα στους σάκκους σου; Φυσικά και δεν έχουμε τέτοιον σκοπό αλλά εάν θέλεις περισσότερα θρύμματα μπορείς πάντα να αλέσεις συμπιεσμένες κροκέτες με τον μύλο της κουζίνας ή και να ανακινήσεις τον σάκκο πολλές φορές.
Το ξέρατε αυτό;
 • Η Prins είνα η πρώτη εταιρία στις συμπιεσμένη τροφή για σκύλους. Το να φιάξεις μια καλά συμπιεσμένη κροκέτα είναι και αυτό μια τέχνη και απαιτεί δεξιοτεχνία: πρέπει να προσδιορίσεις ακριβώς την θερμοκρασία, την υγρασία, και τον ατμό για μια ωραία ομοιογενή κροκέτα.
 • Προσαρμόζοντας λίγο την εμφάνιση της κροκέτας μπορείς να πετύχεις  να μην σπάει εύκολα.
 • Όσο υψηλότερο το ποσοστό λίπους τόσο λιγότερο σκληρή γίνεται η κροκέτα και τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα  να έχεις θρύμματα.
  Τις περισσότερες φορές το ποσοστό λίπους μιας συμπιεσμένης κροκέτας είναι γύρω στο 12 τοις εκατό.
  Όμως η Prins ProCare Super Active είναι μια συμπιεσμένη κροκέτα με ποσοστό λίπους 17 τοις εκατό. Το πλεονέκτημά της είναι ότι τους σκύλους που είναι ακόμη δραστήριοι δεν χρειάζεται να τους παραταϊζεις για να μην επιβαρύνεται πολύ το στομάχι τους. Αποτέλεσμα: καλύτερες επιδόσεις στα σπόρ.
 • Η συμπιεσμένη τροφή για κουτάβια της Prins περιέχει τις πιο μικρές και μαλακές κροκέτες και έτσι έχει και τα πιο πολλά θρύμματα. Παραδόξως ακριβώς σε αυτήν την τροφή δεν έχουμε σχεδόν ποτέ παράπονα.

  Η ποιότητα προηγείται
  Λίγα θρύμματα είναι αποδεκτά αλλά φυσικά δεν πρέπει και να το παρακάνουμε. Ο Prins βάζει την ποιότητα πάνω από όλα. Όμως στην περίπτωση που θα βρείτε πάρα πολλά θρύμματα σε έναν σάκκο παρακαλούμε να τα ζυγίσετ να τα ζυγίσετε και να μας ενημερώσετε.. Χρειαζόμαστε επίσης, τον κώδικα παραγωγής και την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην συσκευασία ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ποιά ήταν η σκληρότητα του αναφερομένου προϊόντος . Πρέπει επίσης να εξετάσουμε εάν η συσκευασία έχει διανύσει μεγάλη διαδρομή μέχρι να φθάσει στο κατάστημα με αποτέλεσμα να έχει ανακινηθεί το προϊόν περισσότερο από το κανονικό μέσα στον σάκκο.

Βήμα 1: συγκέντρωσε τα θρύμματα από τον σάκκο σε ένα δοχείο.


Βήμα 2: πρόσθεσε ένα αυγό.

Βήμα 3: Ανάμιξε το θρύμμα με το αυγό έως ότου σχηματισθεί ένα παχύ μίγμα.

Βήμα 4: Γέμισε με αυτό τις μικρές φόρμες του dog treat maker ή φτιάξε γλυκά για τον φούρνο.

Βήμα 5: Έτοιμο για φάγωμα

Βήμα 6: Μμμ… νοστιμότατο!

Οδηγός προϊόντων

Βρείτε τη σωστή τροφή για τον σκύλο ή τη γάτα σας χρησιμοποιώντας τον οδηγό προϊόντων μας

Αναζήτηση προϊόντων
 

Αναζητούμε νέες συνεργασίες

Οι επιλογές σας για μια ανταποδοτική συνεργασία

Περισσότερες πληροφορίες